17. syyskuuta 2015

Soodataikina

Hei!


Taikataikinan saloihin opittuani päätin kokeilla myös soodataikinaa. Törmäsin nimittäin siitä tehtyihin koristeisiin usein tuolla Pinterestin ihmeellisessä maailmassa ja kaipa se sitten jäi kytemään tuonne takaraivoon. 

Taikina valmistus olikin yllättävän helppoa vaikka alkuun kynnystä kasvatti hieman tuo kattilassa keittäminen. Mutta sepä olikin nopsa juttu.

Raaka-aineet ovat suht simppelit, mutta ruokasoodaa ei minulta löytynyt aivan tarvittavaa määrää. Taikina onnistui kyllä moitteettomasti täsätäkin huolimatta. :)
Keitä seosta kunnes se sakenee puuromaiseksi. Käytännössä tämä kesti noin 5min. Tässä kohden on oltava varovainen ettei taikina mene liian jähmeäksi; taikinasta tulee tällöin helposti murenevaa. 


Kun taikina on hieman jäähtynyt, ota se käteen ja vaivaa hetki. Varo polttamasta sormiasi.Ennen leivontaa annoin taikinan jähmettyä kostean liinan alla viileässä noin 15 min ajan. Kaulittuun levyyn voi painella erilaisia kuvioita vaikkapa pitsiliinan avulla. Minä käytin muovipunostablettia. Tuotokset voi koristella niiden kuivuessaan. Nämä kuivuivat huoneenlämmössä noin vuorokaudessa, mutta kiireisempi voi niitä paistaakin (75 asteessa noin tunti, kääntö välillä).
Itse tykkään nykyisin tällaisesta rouheasta ja yksinkertaisesta tyylistä. Koristelussa voi kuitenkin antaa mielikuvituksen virrata! :)


Topsakkaa torstaita Sinulle!

t. Teija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Meistä olisi hirmuisen mukavaista, jos muutaman sanasen viitsisit jättää merkiksi käynnistäsi! :)