10. syyskuuta 2015

Sytykeruusuja diy

Tervehdys!


Tänään ajattelin jakaa kanssanne sytykeruusujen teko-ohjeen. Nyt kun kelit ovat viilenneet ja uunien lämmityskausi alkaa käynnistymään, niin sytykeruusuillekin on yllättäen tarvetta.

Jos et ennen ole kokeillut sytykeruusujen tekoa saati niillä sytyttämistä, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Ruusut ovat kauniita, niiden teko on helppoa ja mikä parasta...uuni syttyy niillä lähes itsestään : ) 

Suuria investointeja sytykeruusuja varten et tarvitse, vaan niihin käytetään kananmunakennoja ja vanhoja kynttilän jämiä. Tarvitset myös vanhan kattilan kynttiläjämien sulatusta varten sekä esim. lusikan tai pihdit millä nostelet ruusuja sulasta kynttilänesteestä.

Aloittakaamme : )

Ota kananmunakenno ja irroita kansiosa sekä kennosto toisistaan. Irroittele kennoston kupit erilleen.
Revi kansiosasta pitkä soiro 
ja kieputa se rullalle.Avaa yksi irroitettu kanamunakennon kuppi
ja kiepauta se äsken tehdyn rullan ympärille.
Laita muodostunut rulla toiseen irroitettuun kananmunakennon kuppiin ja voilà...ruusu on valmis.Jos ruusu ei ole tiukasti kupissaan, tilkitse se repimällä kansiosasta lisäpaloja. Ruusu voi muuten hajota upotusvaiheessa ja se ei ole kivaa : (  Tee loputkin ruusut valmiiksi. 


Kun kaikki ruusut ovat valmiita, laita kynttilän jämät kattilaan ja sulata kynttilät nesteeksi. Kuten huomaatte, uusinta kattilaa ei kannata ottaa käyttöön...on hieman sottaista puuhaa ; )Kun kynttilämassa on sulaa, ota kattila pois kuumalta levyltä. Nyt voit alkaa kastamaan ruusuja kynttilänesteeseen. Käytän itse lusikkaa tässä apuna (pihdit olisivat kyllä paremmat), sillä neste on kuumaa...olkaa varovaisia!
Kun olet upottanut ruusun kokonaan nesteeseen, niin 
nosta se kuivumaan esimerkiksi leivinpaperilla suojatun pellin päälle. Jos haluat ruusuihin enemmän väriä/vahapintaa, niin voit upottaa ruusuja useamman kerran. Anna ruusujen kuitenkin kuivahtaa  joka upotuksen välissä.
Kun ruusut ovat kuivuneet, ovat ne valmiita käytettäviksi sytykkeinä. Nämä ruusut ovat yhteen kertaan kastettuja.Ja kyllä...nyt sytyttää!


Tunnelmallista torstaita!
-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Meistä olisi hirmuisen mukavaista, jos muutaman sanasen viitsisit jättää merkiksi käynnistäsi! :)