5. heinäkuuta 2015

Sunnuntaina suut makeaksi

Sunnuntai-moi! 

Aurinko hyväilee tänäänkin, 
mutta hamosessa ei ole ulos asiaa näillä seuduin. 
Tuuli on niin turkasen kylmä, 
että pitkät lahkeet ja hihat on tarpeen. 

Tutustuin juhannuksena uuteen herkkuun nimeltä Banoffee
Jaan ohjeen teidänkin kanssanne, 
jotta voitte tarttua siihen makeanhimon yllättäessä. 
Ohjeita on netti pullollaan ja niissä on pieniä eroja.
Banoffeen juju on kondensoitu maito, 
josta keittämällä saadaan "kinuski". 
Minulla ei ollut aikaa keittää purkkia paria tuntia, 
joten valitsin tämän reseptin sen nopeuden vuoksi. 
Tässä ei siis keitetä maitopurkkia, 
vaan kiinteys saadaan liivatteella. 

Tässäpä tulee.

Pohja:

2 dl keksinmuruja (käytin Bastogne-keksejä)
1 rkl fariinisokeria
4 rkl voita

Kinuskitäyte: 

2-3 banaania
2 rkl sitruunanmehua
50 g voita
1 prk kondensoitua maitoa (Prismasta löytyy)
1-2 rkl fariinisokeria
2 liivatelehteä

Päälle:

2 dl vispikermaa
5 rkl tomusokeria

Sekoita keskenään keksinmurut, voisula ja fariinisokeri. 
Taputtele taikina (20 cm halk) irtopohjavuoan pohjalle 
(itse vuorasin pohjan leivinpaperilla ja voitelin reunat; 
näin toimien kakku lähti ihan hyvin irti).

Viipaloi banaanit ja lado viipaleet pohjalle.
Valuta sitruunanmehu banaanien päälle.
Laita vuoka jääkaappiin sen ajaksi, 
kun valmistat täytteen.

Laita liivatteet kylmään veteen.

Kaada kattilaan kondensoitu maito, fariinisokeri ja voi.
Keitä miedolla lämmöllä, kunnes voi ja sokeri ovat sulaneet.
Lisää lämpöä ja keitä seosta n. 6-10 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Nosta kattila liedeltä ja kinuskin vähän jäähtyä.
Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.
Purista liivatelehdistä vesi ja sulata liivatteita 1-2 sekuntia mikroaaltouunissa. 
Kaada liivateseos tasaisena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada kinuskitäyte banaanien päälle ja 
anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti
tai seuraavaan päivään.
Ennen tarjoilua vaahdota kerma,
mausta se tomusokerilla ja nostele kakun päälle.

Koska kakku on todella makea,
päälle sopisi mielestäni tuoreet mansikat
tai vaikkapa kiivilohkot.
Minulla oli vain kermavaahto 
ja kakku hävisi parempiin suihin ihan silteenkin.

Tietenkään en hoksannut kunnon kuvia ottaa,
kuva on nyt lainattu netistä. 



Suloista sunnuntaiehtoota 

- Taina  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Meistä olisi hirmuisen mukavaista, jos muutaman sanasen viitsisit jättää merkiksi käynnistäsi! :)