19. lokakuuta 2015

Pieniä puita

Maanantinen moikkelis!
 
 
Ajattelin aloittaa tämän postausviikkoni esittelemällä teille pieniä puita, joita lapsen kanssa askartelimme viimeviikolla.
  
 
 Aina ei askarteluihin kovin ihmeitä tarvitse, jopa luonnon antimista saa kaunista aikaan.
 
Alotimme puiden valmistelun keräämällä luonnosta poronjäkälää, puolukan varpuja ja kuivaneita oksia. Poronjäkälän otimme sisälle kuivumaan ja kun se oli kuivaa musertelimme sen.
 
 
 
 
Tämän jälkeen otimme isompaa puuta varten vanhan kukkapurkin, jonka pinnan sivelimme erikeeperi-liimalla.
 
 
 
Sitten kierittelimme purkin poronjäkälä rouheessa, jolloin purkki sai mukavan eläväisen pinnan.
 
 
 
 
Kun purkki oli kuivanut, täytimme sen hiekalla ja tökkäsimme kuivaneesta oksasta puun varren hiekkaan pystyyn. Tämän jälkeen otimme pahvia, josta teimme tötteröt. Isomman puun tötterön päällystämiseen käytimme puolukan lehtiä ja pienempään puuhun poronjäkälä rouhetta. 
 
 Kun tötteröt olivat valmiit, nostimme ne kepin päälle kepottamaan. Hiekan pintaa piti vielä hieman piilottaa. Siihen käytimme sammaletta ja pieniä koristeita.
 
 
 
 
 
 
 
Koska pienemmän puun tötterö kieritettiin poronjäkälässä, jouduimme purkiksi valitsemaan jotain muuta kuin poronjäkälällä päällystetyn saviruukun.
 
Tähän passasikin vallan mainiosti itse valamamme pieni betonipurkki. Koristeeksi laitoimme niinikään itse valamiamme pieniä tähtiä ja omenoita. Tainan postaus "Sekaisin sementistä, pöhkönä betoniin" sai meidätkin innostumaan betonitöistä ; )
 
 
 
 
Ja aika kauniita puita saimme aikaseksi.
Mitä mieltä olette?
 
 
 
 
Satumaista viikkoa teille kaikille!
 
-Satu
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Meistä olisi hirmuisen mukavaista, jos muutaman sanasen viitsisit jättää merkiksi käynnistäsi! :)