29. lokakuuta 2015

Vessan remontti, vol 1

Moi!
Jostain sain virtapiikin aloittaa pienen pintaremontin meidän vessaan. Itseasiassa homma on ollut tarkoitus tehdä jo pitkään, mutta nyt löytyi tarvittava virta sen aloitukseen. Vessan kaapistot ja tasot vaihdettiin jo vuosi sitten keittiöremontin yhteydessä.
Vessassa on valkoiset mattapintaiset kaakelit lattiassa. Laatat ovat alkuperäiset 90-luvulta, jolloin tämä talo on rakennettu. Laatat ja saumat ovat pahasti pinttyneet ja yleisilme on nuhruinen. Mielessä on käynyt lattian suhteen paljon ajatuksia ja laattojen purku olisi varmasti järkevin vaihtoehto. Ennen sitä haluan kuitenkin testata lattian maalauksen. Löysin kaakelilattioille sopivan maalin, jota olen päättänyt kokeilla. Maali on V33 ja ainakin K-Raudan valikoimasta sitä löytyi. Hinta oli hieman juhlallinen pienelle purkille (39e), mutta koska into on jo niin suuri ei auttanut kuin löysyttää kukkaron nyörejä. Maali yksinään ei tietenkään riittänyt vaan pohjatyöt on myös tehtävä. Esikäsittelyainepurkki (1l) maksoi parikymppiä.
Tänään en vielä päässyt maalauspuuhiin vaan lattia oli alkuun jynssättävä rasvasta ja liasta puhtaaksi. Kun lattia on pesusta kuiva, voi esikäsittelyn tehdä. Teen käsittelyn tänään illalla ja kerron siitä huomenna lisää. Esikäsittelyn jälkeen lattian pitää antaa jälleen kuivua 24 tuntia.
Seinäpinnat pääsin kuitenkin maalaamaan. Kyseessä on pienen budjetin remontti, mikä tarkoitti olemassa olevien maalien ja tapettien käyttöä. Erisävyisiä harmaita seinämaaleja meiltä löytyi pari purkkia ja sekoittelin niistä sopivansävyisen maalin seiniin. Olen aikoinani maalannut kaakeliboordit Ronseal -kaakelimaalilla ja nyt en raskinut ostaa uuden sävyistä purkkia. Vedin kaakeliboordien päälle pari kerrosta tavallista seinämaalia. Maali levittyi hyvin eikä pinta hylkinyt sitä. Maali ei tietenkään ole pinnassa lujasti kiinni ja on aika kolhuherkkä. Naisen logiikallani ajttelin että lakkaus voisi suojata pintaa. Minulta löytyy akryylilakkaa tai huonekalulakkaa. Boordi on sillä korkeudella ettei se joudu kovalle kulutukselle. Pientä pölyn pyyhintää sen pitäisi kuitenkin kestää ja lasken toivoni nyt tuolle lakkaukselle. Kerron tästäkin kokeilustani huomenna lisää.
Vessan tapetti valikoitui olemassa olevista jäämistöistä. Tuota kirjahyllytapettia on jäänyt reilusti ja sävyltään se on juuri oikea. Itseasiassa kirjahylly vessassa onkin aika vinkeä idea.  Ja usko tai älä niin se näyttäisi tuovan myös tilantuntua pieneen vessaan.
DSC_0137
DSC_0135
DSC_0134

DSC_0140

DSC_0141

Näihin tunnelmiin :)
T. Teija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Meistä olisi hirmuisen mukavaista, jos muutaman sanasen viitsisit jättää merkiksi käynnistäsi! :)